Fleishman Handbook of Human Abilities (Fleishman)

Ghidul aptitudinilor umane (Fleishman)

Un compendiu excelent al aptitudinilor umane dintr-o diversitate de domenii

Categorie: Cod produs: Fleishman Handbook of Human Abilities (Fleishman)

Volumul în câteva cuvinte

Ghidul aptitudinilor umane (“Handbook of Human Abilities”) este unul dintre volumele cele mai cunoscute și mai utilizate în activitatea practică de către psihologii din întreaga lume. Încă de la publicarea sa a avut un impact major asupra curriculumului universitar, deoarece oferă un compendiu excelent al aptitudinilor umane dintr-o diversitate de domenii. În plus, prezintă o documentare utilă a aptitudinilor umane, prin definiții aduse la zi, prin exemple de sarcini care se efectuează prin apelul la fiecare aptitudine în parte și prin exemple de profesii care necesită o dezvoltare deosebită a fiecărei aptitudini. În plus, Ghidul documentează cele mai cunoscute teste care pot fi utilizate pentru a măsura fiecare aptitudine. 

Ca suport în activitatea universitară, Ghidul este o resursă neprețuită, care oferă studenților nu doar o structură riguroasă în domeniul aptitudinilor umane, ci și o documentare meta-analitică, care aduce la un loc informații care altfel nu ar putea fi regăsite decât cercetând surse bibliografice foarte disparate și adesea foarte dificil de obținut. 

Suntem onorați că am putut oferi cercetătorilor și specialiștilor din România acest volum neprețuit, pentru a cărui publicare a fost nevoie de munca susținută. Versiunea românească a Ghidului conține secțiuni pe care versiunea americană a acestuia nu le posedă. Ne exprimăm convingerea în faptul că acest volum va avea un impact major asupra activității specialiștilor români în domeniul psihologiei muncii, industriale, organizaționale, a resurselor umane, a psihologiei educaționale, orientării vocaționale, testării psihologice etc.

-

Edwin A. Fleishman PhD

Edwin A. Fleishman, Ph.D., este recunoscut la nivel internațional pentru cercetările sale în domeniul aptitudinilor umane și pentru analiza cerințelor muncii. A activat ca profesor universitar în cadrul Universității George Mason. Anterior, a fost președintele Organizației Resurselor de Cercetare Avansată (Advanced Research Resources Organization), iar, înainte de aceasta, președintele Institutului American pentru Cercetare din Washington, DC, profesor la Universitatea Yale și profesor colaborator la Universitatea Irvine din California și la Institutul de Tehnologie din Israel.

Dr. Fleishman este autorul a peste 200 de articole, monografii și rapoarte de cercetare, inclusiv cărți: Studii în psihologia personalului și industrială (Studies in Personnel and Industrial Psychology), Psihologia și performanța umană (Psychology and Human Performace) (cu R. M. Gagne), Structura și măsurarea condiției fizice (The Structure and Measurement of Physical Fitness), Evoluții actuale în studiile leadership-ului (Current Developments in the Studies of Leadership) (cu J. G. Hunt), Taxonomiile performanței umane (Taxonomies of Human Performance) (cu M. Quaintance). A fost editor șef al Journal of Applied Psychology și a făcut parte din colectivele redacționale ale revistelor Personnel Psychology, Organizational Behavior and Human Perfomance, Computers in Human Behavior, Human Performance și Leadership Quarterly.

Dr. Fleishman a fost ales președinte pentru trei divizii ale Asociației Psihologilor Americani, mai precis pentru divizia de Psihologie industrială și Organizațională (SIOP), pentru divizia de Evaluare și măsurare si pentru divizia de Psihologie inginerească, iar timp de 8 ani a fost președintele Asociației Internaționale de Psihologie Aplicată. A mai activat ca președinte al Comitetului pentru evaluare și testare psihologică din cadrul Asociației Psihologilor Americani. Fost consultant pentru numeroase organizații industriale, educaționale și guvernamentale, a lucrat în cadrul Grupului de consiliere pentru psihologie și știinte sociale din cadrul Cabinetului ministrului apărării și de asemenea în cadrul Comisiei de examinatori a Departamentului de stat al SUA.

În 1980, Dr. Fleishman i s-a acordat renumitul Premiu științific pentru Psihologie aplicată (Distinguished Scientific Award for the Applications of Psychology) din partea Asociației Psihologilor Americani. În 1982, Universitatea din Edinburg i-a acordat titlul onorific de doctor în științe. În 1984, a primit premiul anual al Societății de psihologie industrială și Organizațională pentru contribuții profesionale deosebite. În 1986, a beneficiat, în baza unui premiu acordat de Societatea Japoneză pentru Promovarea științei, de o bursă de cercetare.
-

Fii primul care scrie un review

Achiziționează acest produs

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS