TSCC – 20 credite CPR

Testarea Standardizată în Consilierea în Carieră

Ideal în asigurarea succesului în procesele de consiliere în carieră
Categorie: Cod produs: TSCC – 20 credite CPR

Ce este TSCC? 

Cursul sintetizează argumentele și informațiile ce relevă importanța și utilitatea folosirii testelor standardizate în procesul de consiliere în carieră. Nevoia pe care o adresează cursul este eficientizarea demersului de consiliere și anticiparea comportamentelor viitoare pe baza evaluării de auto-cunoaștere, prin prezicerea alegerilor ocupaționale care generează performanță și satisfacție în muncă. 


Ce cuprinde cursul? 

Cursul cuprinde şapte secțiuni. 

• Prima secțiune conturează tabloul general al procesului de consiliere: etape, informațiile pe care se fundamentează consilierea și scopul principal al etapei de evaluare/autocunoaștere. 

• A doua secțiune sintetizează noțiunile teoretice de bază ale conceptelor psihometrice folosite în testarea standardizată. 

 • A treia secțiune evidențiază cele mai importante aspecte evaluate în procesul de consiliere în carieră: pe de o parte, interesele vocaționale corelate cu valorile și trăsăturile de personalitate, complementar cu evaluarea abilităților cognitive, a abilităților secolului XXI și a inteligenței emoționale. 

• Următoarele patru secțiuni abordează pilonii principali pe care se bazează evaluarea în procesul de consiliere (interesele vocaționale, personalitatea, abilitățile cognitive și inteligența emoțională), exemplificând pentru fiecare în parte teste profesioniste ‘’gold standard’’, renumite internațional și adaptate pentru România de TestCentral.

Abilități și deprinderi dobândite 

Parcurgerea TSCC îți va permite să: 

• dobândești conceptele esențiale de psihometrie, testare standardizată și de evaluare a intereselor vocaționale, alături de cele de evaluare a trăsăturilor de personalitate, a abilităților cognitive și a inteligenței emoționale 

• îți însușești definițiile de lucru și referințele științifice ale conceptelor și testelor prezentate 

• te familiarizezi cu utilizarea lor în practică prin exemple, video-uri explicative și studii de caz 

• să desfășori propriile ședințe de consiliere vocațională în acord cu actualele recomandări ale comunității științifice internaționale.

Abreviere TSCC
Durată 20 ore de studiu
Tip online
Scop Eficientizarea sesiunilor de consiliere în carieră
Module 7
Credite CPR 20 (condiționat de promovarea testului final cu minim 80% succes)
Teme DA
Termene limită NU, cursul poate fi parcurs în ritm propriu

Dragoș Iliescu, PhD

Dragoș Iliescu este profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Știintele Educației din cadrul Universitatii din București, unde conduce și școala doctorală.

Pe lângă cariera sa academică a fost activ în consultanță de-a lungul ultimilor 20 de ani, fiind implicat sau conducând un număr de proiecte importante legate de testarea și evaluarea psihologică și educațională, în contexte comerciale sau guvernamentale, în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud.

Interesele sale de cercetare se grupează în jurul a două mari domenii: psihologia aplicată în context ocupațional și în probleme de capital uman și testarea și evaluarea psihologică și educațională (cu o componentă interculturală puternică).

Dragoș Iliescu a servit în diverse capacități oficiale pentru un număr de asociații profesionale naționale și internaționale; este fostul Președinte (Past-President) al International Test Commission (ITC) și actualul Președinte al Diviziei de Testare a IAAP (International Association of Applied Psychology).

Este Editor Asociat al European Journal of Psychological Assessment și este autor a peste 100 de articole știintifice, capitole de carte și cărți, printre altele fiind coordonator, împreuna cu alți prestigiosi colegi, al volumului premiat international ”International Handbook of Testing and Assessment”, publicat in 2016 la Oxford University Press și autorul monografiei ”Adapting Tests in Linguistic and Cultural Situations”, publicat în 2018 la Cambridge University Press.

Module 

• Prima lecție: Etapele procesului de orientare vocațională 

• A doua lecţie: Noțiuni de bază despre psihometrie / testare standardizată 

• A treia lecţie: Factorii alegerii vocaționale 

• A patra lecţie: Interesele – Teoria lui Holland și Modelul Jackson 

• A cincea lecţie: Personalitatea – Teoria Big Five 

• A șasea lecţie: Aptitudinea mentală generală 

• A șaptea lecție: Inteligența emoțională

Fii primul care scrie un review

Achiziționează acest produs

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS