SBDQ®

Supervisory Behavior Description Questionnaire®

Chestionarul Descriptiv al Comportamentului de Supervizare (SBDQ®) ajută la selectarea angajaților pentru poziții de supervizare și management și în evaluarea programelor de training din domeniul managementului
Categorie: Cod produs: SBDQ®

Ce este SBDQ®?

SBDQ® este un chestionar heteroevaluativ utilizat în screeningul stilului de leadership al persoanelor care ocupă funcții de conducere din pespectiva subordonaților lor. Chestionarul urmează suportul teoretic și practic pus la dispoziție de studiile desfășurate la Ohio State University de către renumitul psihometrician E. Fleishman, făcând parte din diada LOQ® - SBDQ® care permite evaluarea în sistem 360 grade a leaderilor. SBDQ® se concentrează asupra celor două dimensiuni independente și cuprinzătoare: Considerația (C) și Structura (S). Aceste concepte și-au demonstrat importanța în numeroase situații de leadership și au fost preluate ca atare de multe sisteme de management, în calitate de indicatori importanți ai comportamentului leaderului. Instrumentele LOQ® - SBDQ® în forma lor prezentă sunt rezultatul a mai mult de 30 de ani de cercetare și utilizare într-o multitudine de medii organizaționale.


Cui se adresează și pentru ce este recomandat SBDQ®?

SBDQ® vine în sprijinul persoanelor care activează în mediul organizațional (indiferent de formarea acestora), unde poate ajuta la selectarea angajaților pentru poziții de supervizare și management, pentru evaluarea programelor de training în domeniul managementului, precum și a stilului managerial în vederea recomandării de traininguri de dezvoltare pentru noii manageri.


Care sunt particularitățile SBDQ®?

360-COMPATIBIL. Utilizat împreună cu instrumentul pereche, LOQ®, furnizează o evaluare în sistem 360 grade.

ACCESIBILITATE. Fiind un instrument psihometric de clasă A, SBDQ® poate fi utilizat de orice persoană interesată să afle mai multe despre candidații sau ocupanții unei funcții de conducere, din punctul de vedere al subordonaților lor. Persoanele cărora li se administrează SBDQ răspund în termenii frecvenței cu care consideră că superiorul lor prezintă comportamentele descrise de itemi. Citirea manualului tehnic al instrumentului va favoriza rapid utilizarea testului la capacitate aproape maximă, în vreme ce exersarea și îmbogățirea cunoștințelor prin studiul literaturii de specialitate va completa puterea interpretativă a rezultatelor SBDQ®.

RAPIDITATE ȘI EFICIENȚĂ. SBDQ® este un screener, al cărui timp de administrare de până la 15 minute, individual sau în grup, favorizează identificarea opiniilor subordonaților despre stilul de leadership al superiorului (candidat sau ocupant al unei poziții de conducere). Chiar dacă SBDQ® este disponibil doar cu scorare manuală, timpul de aflare al rezultatelor este redus și se pliază nevoilor de selecție sau dezvoltare.

POTRIVIT ÎN SELECȚIE ȘI DEZVOLTARE. Cei 48 de itemi SBQ® permit investigarea relativ detaliată a raportului supervizor-subordonat, reflectând gradul în care există încredere reciprocă, respect pentru idei și inițiativă, considerație, căldură, comunicare, standarde, planificare în sprijinul obiectivelor organizaționale, proactivitate.

Dimensiunile evaluate de SBDQ® și semnificația lor:

  • Considerația (C) reflectă gradul în care persoana evaluată prezintă relații de muncă cu subordonații caracterizate prin încredere reciprocă, respect pentru ideile acestora, respect pentru sentimentele lor și un anumit nivel de căldură între superior și subordonat;
  • Structura (S) reflectă gradul în care persoana evaluată își definește și structurează propriul rol și pe cel al subordonaților în vederea atingerii scopurilor profesionale.
Abreviere SBDQ
Data publicării 2010
Populația vizată adulți
Forma de administrare Individuală, Heteroevaluare
Vârsta peste 24 ani
Volumul eșantionului 1500
Calificarea necesară A
Durată 15 minute
Tipul itemilor itemi verbali scorați pe o scală tip Likert cu 5 trepte
Numărul itemilor 48

Edwin A. Fleishman Ph.D.

Edwin A. Fleishman (PhD, Ohio State University) este recunoscut la nivel international pentru cercetarile sale în domeniul aptitudinilor umane si pentru analiza cerintelor muncii. În prezent, este profesor universitar, predând psihologia în cadrul Universitatii George Mason. Anterior, a fost presedintele Organizatiei Resurselor de Cercetare Avansata (Advanced Research Resources Organization), iar, înainte de aceasta, presedintele Institutului American pentru Cercetare din Washington, DC, profesor la Universitatea Yale si profesor colaborator la Universitatea Irvine din California si la Institutul de Tehnologie din Israel.

Dr. Fleishman este autorul al mai mult de 200 de articole, monografii si rapoarte de cercetare, inclusiv carti: Studii în Psihologia Personalului si Industriala (Studies in Personnel and Industrial Psychology), Psihologia si Performanta umana (Psychology and Human Performace) (cu R. M. Gagne), Structura si Masurarea Conditiei Fizice (The Structure and Measurement of Physical Fitness), Evolutii Actuale în Studiile Leadership-ului (Current Developments in the Studies of Leadership) (cu J. G. Hunt), Taxonomiile Performantei Umane (Taxonomies of Human Performance) (cu M. Quaintance). A fost editor sef al Journal of Applied Psychology si a facut parte din colectivele redactionale ale revistelor Personnel Psychology, Organizational Behavior and Human Perfomance, Computers in Human Behavior, Human Performance si Leadership Quarterly.

Dr. Fleishman a fost ales presedinte pentru trei divizii ale Asociatiei Psihologilor Americani, mai precis pentru divizia de Psihologie Industriala si Organizationala (SIOP), pentru divizia de Evaluare si Masurare si pentru divizia de Psihologie Inginereasca, iar timp de 8 ani a fost presedintele Asociatiei Internationale de Psihologie Aplicata. A mai activat ca presedinte al Comitetului pentru Evaluare si Testare Psihologica din cadrul Asociatiei Psihologilor Americani. Fost consultant pentru numeroase organizatii industriale, educationale si guvernamentale, a lucrat în cadrul Grupului de Consiliere pentru Psihologie si Stiinte Sociale din cadrul Cabinetului Ministrului Apararii si de asemenea în cadrul Comisiei de Examinatori a Departamentului de Stat al SUA.

În 1980, Dr. Fleishman i s-a acordat renumitul Premiu Stiintific pentru Psihologie Aplicata (Distinguished Scientific Award for the Applications of Psychology) din partea Asociatiei Psihologilor Americani. În 1982, Universitatea din Edinburg i-a acordat titlul onorific de doctor în stiinte. În 1984, a primit premiul anual al Societatii de Psihologie Industriala si Organizationala pentru contributii profesionale deosebite. În 1986, a beneficiat, în baza unui premiu acordat de Societatea Japoneza pentru Promovarea Stiintei, de o bursa de cercetare.

Eșantionul normativ 

Esantionul normativ românesc al LOQ are un volum de N=833 de persoane. Vârsta participantilor este cuprinsa între 24 si 60 de ani, cu o medie de vârsta de m=40.8 (mediana = 40). Dintre acestia, un numar de N=570 (68.43% din esantionul total) sunt de sex masculin, iar N=263 (31.57% din esantionul total) sunt de sex feminin. Esantionul normativ românesc al SBDQ este format dintr-un numar de N=1628 de persoane, dintre care un numar de N=705 (43.30% din esantion) sunt de sex masculin, iar un numar de N=923 (56.70% din esantion) sunt de sex feminin. Vârsta medie a persoanelor din esantion este de 28.91 (mediana 24 ani). Vârsta medie a persoanelor de sex masculin este mai ridicata decât cea a persoanelor de sex feminin (m=32.94 fata de m=25.84). 


Aplicarile au fost culese între lunile ianuarie si august 2009. Cele mai multe dintre aplicari, 2/3, au fost culese online, iar restul în format creion-hârtie. Participantii sunt angajati în mai multe companii multinationale, iar majoritatea provin din companii cu profil de telecomunicatii si auto. Testul a fost aplicat în respectivele companii cu scop experimental de catre psihologi cu experienta în psihologia organizationala cu ocazia unor procese de diagnoza organizationala. Coeficientii de consistenta interna Cronbach alpha iau valori de .94 pentru ambele scale ale LOQ, .92 pentru scala Consideratie a SBDQ si .91 pentru scala Structura a SBDQ. Coeficientii de stabilitate test-retest sunt .75 pentru scala Consideratie si .83 pentru scala Structura ale LOQ si .82 pentru scala Consideratie si .75 pentru scala Structura ale SBDQ. Analizeze factoriale au confirmat în cazul ambelor teste structura factoriala obtinuta pentru esantioanele americane si descriu perfect itemii prescrisi în cheia de scorare a testului.


Manualele românești pentru SBDQ și LOQ 

Manualele romanesti ale LOQ si SBDQ sunt traduceri si adaptari ale manualelor originale american, în care au fost inserate rezultatele studiilor realizate în România. Manualele cuprind un capitol introductiv, capitole referitoare la proprietatile psihometrice, la modalitatile de aplicare si interpretare a testului, precum si un capitol dedicat adaptarii testului în România. Manualele nu sunt disponibile decât pentru utilizatorii cu licenta, achizitia lor este obligatorie la achizitia primei licente pentru un psiholog, ca parte a "Starter Kit"-ului.


Despre autorii manualelor românești pentru SBDQ și LOQ

Raluca Livinti este psiholog, are un master in cercetare sociologica de la Universitatea Bucuresti si este cercetator in cadrul grupului de cercetare din Testcentral inca din 2003. Interesele sale graviteaza in jurul cercetarii fundamentale in domeniul masurarii psihologice, a testelor si testarii.


Dragos Iliescu este doctor în psihologie si conferentiar universitar în cadrul SNSPA Bucuresti. Interesele sale graviteaza în jurul cercetarii aplicate si a psihodiagnosticului, cu trimitere spre sfera psihologiei organizationale, dar si spre cea a psihologiei consumatorului si reclamei. Este managing partner in Testcentral.


Filaret Sîntion este conferentiar universitar, doctor în psihologie, seful Catedrei de psihologie la Facultatea de Psihologie si Stiintele Educatiei, Universitatea Ovidius, Constanta. Domeniile sale de interes includ psihologia militara, psihologia sociala, psihologia organizationala, psihologia navigatorului. A publicat volumele (cartile): "Aplicatii practice de psihologie militara" (1983); "Psihologia si metodica formarii deprinderilor militare" (1987); "Cunoasterea subordonatilor" (1990); "Psihologie organizationala"(coord.) (1999); "Psihologie manageriala" (coord.) (2000); "Psihologia luptatorului (coordonator împreuna cu Horia Pitariu)" (2003)"Competenta psihosociala a liderului militar" (2005); "Metodologia cercetarii si statistica în psihologie"(2005). Peste 50 de studii si cercetari de psihologie sociala, psihologie organizationala, psihologie militara, psihologia navigatorului în reviste de prestigiu din tara si strainatate (Italia, Croatia, Republica Moldova).


Camelia Ionescu este licentiata în psihologie si are un master al programului Evaluarea, consilierea si psihoterapia copilului, cuplului si familiei din cadrul Facultatii de Psihologie si Stiintele Educatiei Bucuresti si masterand al programului Psihoterapie Experientiala si a Unificarii centrata pe adult - copil - cuplu - familie din cadrul Societatii de Psihoterapie Experientiala Româna. Preocuparile sale sunt legate de zona psihologiei clinice si a psihologiei judiciare, cu precadere asupra aspectelor de evaluare-diagnoza si a proceselor transformative ale art-terapiei (psihoterapia expresiva).

Fii primul care scrie un review

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS