Identifică, selectează sau dezvoltă, folosind oferta dedicată zilei internaționale a muncii: stilul cognitiv, potențialul de învățare, abilitățile de vânzări, integritatea și productivitatea

În perioada 12 aprilie - 12 mai 2021, aducem în atenția ta o selecție de instrumente gata să te conducă către succes. Ne-am gândit că cea mai bună metodă de a sărbători ziua internațională a muncii, este de a-ți oferi din timp mijloacele de a lucra mai eficient. Prin urmare, în funcție de experiența ta profesională poți alege între instrumente dedicate psihologilor (cum sunt testele de clasă B, SL®-TDI sau TEDE6®) sau instrumente a căror utilizare nu este condiționată de formarea anterioară (cum sunt testele de clasă A, ESQ®2 sau PASAT® 2000). Rândurile care urmează îți vor prezenta doar pe scurt scalele. Dacă ai nevoie de informații suplimentare vizitează paginile acestora, unde sunt redate toate detaliile.

Singer-Loomis® Type Deployment Inventory (SL®-TDI) este un inventar original, conceput să identifice stilurile cognitive junghiene, utilizând un format situațional. SL®-TDI are la bază postulatul care afirmă existența unei relații între modalitățile în care indivizii percep și înțeleg mediul lor înconjurător și modul în care ei se comportă. Comparativ cu alte instrumente de personalitate, se concentrează pe situații cotidiene și familiare, fără a utiliza formate de răspuns cu alegere forțată sau dihotomică, returnând expresia Introvertă sau Extravertă a uneia dintre funcțiile Senzorialitate, Intuiție, Gândire, Afectivitate. Aplicațiile sale sunt numeroase: i) autocunoaștere, planificarea carierei, coaching & mentoring, ii) analiza dinamicii grupurilor și a relațiilor interpersonale de muncă, iii) în programe de formare, training sau dezvoltare de competențe, iv) în consiliere și psihoterapie. În limita stocului disponibil și până pe 12 mai 2021, kit-urile SL®-TDI se bucură de reduceri substanțiale.


Test d'évaluation dynamique de l'éducabilité (TEDE6®) măsoară potențialul de învățare și educabilitatea. Conceput pentru evaluarea competențelor personale și profesionale, TEDE6® este un predictor al șansei de reușită în situațiile de examinare, având totodată aplicații în recrutare, mobilitate internă, managementul predictiv al competențelor, cât și în formare și orientare profesională. Un frumos citat extras din manualul testului rezumă importanța utilizării sale afirmând că oamenii se dezvăluie mai ales prin modul în care învață, deci implicit în situațiile de examinare. Kitul testului poate fi achiziționat cu reducere până pe 12 mai 2021, în limita stocului disponibil. 



Poppleton-Allen Sales Aptitude Test® 2000 (PASAT® 2000) este singurul instrument psihometric care acoperă în întregime complexitatea ariei de vânzări, fiind predictiv atât privind potențialul, cât și performanța. Creat sub coordonarea profesorului S. Poppleton pentru selecția și îmbunătățirea forței de vânzări, PASAT® are marele avantaj de a ține cont de încercările respondentului de a distorsiona prin intermediul nu uneia, ci a trei scale de management al impresiei. Acestea funcționează simultan ca scale de validare a profilului, cât și scale de distorsionare. O cantitate echilibrată de fake good este optimă pentru rolurile de vânzări: i) Distorsionarea atentă arată cât de abil este în a îi citi pe cei din jur; ii) Distorsionarea adaptativă indică modificări ale propriului comportament pentru a face pe plac celor din jur, iar iii) Distorsionarea socială implică managementul impresiei proprii pentru a fi plăcut și respectat de cei din jur. Pe lângă gestionarea impecabilă a dezirabilității sociale, PASAT® evaluează comprehensiv probabilitatea de succes a agentului de vânzări în relațiile cu clienții și identifică zonele care necesită dezvoltarea, transformând aptitudinile bune în aptitudini excelente. 


Employee Screening Questionnaire® - 2 (ESQ®2) a fost dezvoltat pentru screening-ul integrității și productivității și este ideal în recrutare, selecție și - în general - în testarea de tip pre-employment. Marele său avantaj este de a reduce costurile asociate angajării persoanelor nepotrivite, fluctuației și de personal, furtului și accidentelor de muncă. ESQ®identifică rapid atât comportamentele dezirabile, cât și pe cele contraproductive, penalizând totodată încercările candidaților de a distorsiona, prin formatul său inedit de răspuns (denumit tetradă). ESQ®2 nu ar trebui să lipsească din evaluările în domeniul serviciilor, retail, sănătate și îngrijire personală, transporturi, domeniul industrial, domeniul hotelier sau manufactură.



Articolul a fost actualizat ultima oară pe data de 12.04.2021

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS