Dream Management - 20 credite CPR

Știința realizării obiectivelor și aspirațiilor

Îndeplinește-ți obiectivele și aspirațiile folosind metodele științifice prietenoase cu creierul tau

Categorie: Cod produs: Dream Management - 20 credite CPR

Ce este Dream Management? 

Dream Management este ştiinţa realizării visurilor și aspiraţiilor personale. Potrivit acesteia oricine îşi poate realiza visurile, nu cu sacrificiu, ci cu plăcere, dacă aplică metode raţionale şi prietenoase cu propriul creier. Acest curs prezintă o astfel de metodă: metoda COPIL, despre care poți găsi detalii mai jos. 


Cui se adresează?

 • psihoterapeuților, psihologilor, consilierilor vocaționali și consilierilor școlari care doresc să își ajute clienții să își realizeze aspirațiile personale. La finalul cursului aceștia vor primi 20 de credite CPR. 
 • celor care activează în calitate de trainer, coach și altor profesioniști ai transformării umane care doresc să se familiarizeze și să aplice metode validate științific pentru lucrul cu aspirațiile clienților lor. 
 • cadrelor didactice care doresc să încurajeze și susțină elevii pe drumul realizării visurilor lor. 
 • părinților care doresc să își sprijine copiii în cunoașterea și realizarea visurilor. 
 • oricărei persoane care are un vis pe care și-l dorește împlinit. 
 • oricărei persoane care dorește să ajute pe cineva să își realizeze aspirațiile personale.  


Ce cuprinde cursul? 

Cursul cuprinde şase lecţii. 

• Prima lecţie abordează subiectul importanţei obiectivelor şi aspiraţiilor personale pentru menţinerea şi cultivarea sănătăţii fizice şi psihice. 

• Lecţiile următoare, abordează conceptele știintifice ce fundamentează metoda COPIL de realizare a visurilor. 

Fiecare dintre aceste lecţii cuprinde: 

 • scurtă încadrare conceptuală şi ştiinţifică; 
 • poveste terapeutică / fabulă care ilustrează conceptul de bază al lecţiei. 
 • un exerciţiu practic pentru psiholog/consilier/coach – pentru a avea o experienţă directă cu conceptul propus; 
 • adaptarea exerciţiului practic pentru lucrul cu clienţii. 
 • un forum cu întrebări – ghid/discuții interactive cu colegii de curs - secțiune utilă întrucât noi învăţăm foarte mult şi de la cei din jur. 
 • grile cu întrebări de verificare a cunoștintelor 


Metoda COPIL 

COPIL este un acronim în care fiecare literă se referă la un concept fundamental în realizarea aspiraţiilor personale. Un acronim, 5 litere, 5 concepte, 5 lecţii. 

 1. C – Clarificarea şi vizualizarea visului 
 2. O – Obstacole în calea visului: metoda contrastului mental 
 3. P – Paşii mici care duc la realizarea visului 
 4. I – Inima bună: prietenii visului 
 5. L – Liniştea minţii: inteligenţa pozitivă


Originea conceptului de Dream Management 

Conceptul de Dream Management a fost utilizat mai întâi în context de business, iar apoi a fost descris de Matthew Kelly, un autor australian, în cartea “The Dream Manager”. Cartea prezintă cazul unei companii de servicii de curăţenie din SUA, care avea o mare provocare în legătură cu fluctuaţia de personal. Totul s-a schimbat în momentul în care compania a angajat un Dream Manager, adică o persoană care îi ajuta pe angajaţi să se gândească la visurile lor, la aspiraţiile lor personale, şi să îi ajute să le realizeze. Inspirată de această carte, Mirela Oprea a fondat mişcarea de Dream Management din România. 

Abilități și deprinderi dobândite 

Parcurgerea DM îți va permite să: 

• îți însușești conceptele cheie ce țin de terapia orientată către viitor, de psihologia pozitivă (cultivarea pozitivității, tehnica vizualizării rezultatului și a procesului), teoria auto-determinării, procesele schimbării comportamentale (procesul designului comportamental) și inteligența pozitivă. 

• reții definițiile de lucru și referințele studiilor științifice ce au fundamentat conceptele menționate 

• dobândești cunoștințe prin realizarea unor teme de reflecție individuală și a unor exerciții practice. 

• aplici metodele învățate asupra ta, dar și în lucrul cu clienţii tăi.

Abreviere DM
Durată 20 ore de studiu
Tip online
Scop Cultivarea sănătăţii fizice şi psihice prin îndeplinirea obiectivelor și aspirațiilor folosind metode științifice într-o manieră prietenoasă
Module 6
Credite CPR 20 (condiționat de promovarea testului final cu minim 80% succes)
Teme DA, 60 de întrebări de verificare de cunoștințe, 6 + 6 exerciții practice (pentru uzul personal + adaptări ale exercițiilor pentru lucrul cu clienții) și un test final cu 35 de întrebări (contra timp)
Termene limită NU, cursul poate fi parcurs în ritm propriu

Mirela Oprea, PhD

Licențiată în psihologie și știintele educației (UBB Cluj-Napoca), master în ‘good governance’ și politici de integrare europeană, doctorat în dezvoltare internațională (Universitatea din Bologna, Italia), trainer, formare și certificare în coaching, formare în psihoterapie integrativă, consiliere filantropică și counseling strategic la școala italiana a lui Giorgio Nardone (unul din creatorii terapiei și consilierii strategice de scurta durată, recunoscut la nivel mondial), formare în utilizarea chestionarului VIA Institute on Character, co-fondator al Asociației Ferentari care ajută unii dintre cei mai dezavantajați copii să își descopere talentele și să își urmeze visurile, fost director de advocacy la unul dintre cele mai mari ONG-uri din lume, specialist în schimbarea comportamentului uman, contributor pe platforma republica.ro. Autoare a cărții “Dream Management. Fișa postului pentru cei care aleg să fie managerii propriilor vieți” și fondatoare a comunității de Dream Management din România.

Mai multe despre Mirela: www.mirelaoprea.com.

Dragoș Iliescu, PhD

Dragoș Iliescu este profesor universitar în cadrul Facultății de Psihologie și Știintele Educației din cadrul Universitatii din București, unde conduce și școala doctorală.

Pe lângă cariera sa academică a fost activ în consultanță de-a lungul ultimilor 20 de ani, fiind implicat sau conducând un număr de proiecte importante legate de testarea și evaluarea psihologică și educațională, în contexte comerciale sau guvernamentale, în Europa de Est, Asia, Africa și America de Sud.

Interesele sale de cercetare se grupează în jurul a două mari domenii: psihologia aplicată în context ocupațional și în probleme de capital uman și testarea și evaluarea psihologică și educațională (cu o componentă interculturală puternică).

Dragoș Iliescu a servit în diverse capacități oficiale pentru un număr de asociații profesionale naționale și internaționale; este fostul Președinte (Past-President) al International Test Commission (ITC) și actualul Președinte al Diviziei de Testare a IAAP (International Association of Applied Psychology).

Este Editor Asociat al European Journal of Psychological Assessment și este autor a peste 100 de articole știintifice, capitole de carte și cărți, printre altele fiind coordonator, împreuna cu alți prestigiosi colegi, al volumului premiat international ”International Handbook of Testing and Assessment”, publicat in 2016 la Oxford University Press și autorul monografiei ”Adapting Tests in Linguistic and Cultural Situations”, publicat în 2018 la Cambridge University Press.

Module

• Prima lecție: Importanţa obiectivelor şi aspiraţiilor personale pentru cultivarea sănătăţii fizice şi psihice 

• A doua lecţie: litera C din acronimul COPIL: CLARIFICAREA obiectivelor si aspirațiilor personale 

• A treia lecţie: litera O din acronimul COPIL: OBSTACOLELE - Contrastul mental 

• A patra lecţie: litera P din acronimul COPIL: PAȘII MICI spre viitor - Schimbarea comportamentală 

• A cincea lecţie: litera I din acronimul COPIL: INIMĂ BUNĂ - Prietenii visului / Parteneri de responsabilitate 

• A șasea lecţie: litera L din acronimul COPIL: LINIȘTEA mintală și emoțională - Inteligența pozitivă

Fii primul care scrie un review

Achiziționează acest produs

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS