Out of Office - Revenim la birou pe data de 9 Ianuarie 2025, iar până atunci vă dorim 🎉 Sărbători Fericite 🎉 alături de cei dragi!

Înscrie-te chiar acum la evenimentele GRATUITE!

Fiecare dintre evenimentele următoare este organizat individual. Prin urmare pentru fiecare eveniment, fiecare înscris va primi un link Zoom personalizat. Înregistrarea este gratuită (și permisă până la ora 12 în ziua dinaintea începerii prezentării), iar evenimentele vor fi disponibile doar în modul live online, în limba engleză. Te poți înscrie folosind formularul de mai jos, fie acest link. În ultima parte a acestui articol vei găsi detalii despre prezentări și autori.

  • 23.03 19:00 - 20:00 | Protocoale și programe împotriva anxietății - cu Martin Antony 
  • 30.03 19:30 - 20:30 | Intervenția asupra traumei prin mindfulness și meditație - cu Lynn Waelde 
  • 06.04 21:00 - 22:00 | Atașament. Teorie și cercetare în practica clinică - cu Lisa Berlin 
  • 27.04 20:30 - 21:30 | Neuropsihologia depresiei - cu Shawn McClintock


1. Protocoale și programe împotriva anxietății. Dialog cu Martin Antony 

Această prezentare se va concentra pe strategiile de transdiagnostic bazate pe dovezi descrise în Programul Anti-Anxiety, ediția a 2-a (Norton & Antony, 2021). Subiectele care vor fi discutate vor include abordări transdiagnostice pentru tratarea tulburărilor legate de anxietate, strategii cognitive, abordări bazate pe expunere, metode de relaxare și tratamente legate de acceptare și mindfulness. Va fi, de asemenea, revizuită utilizarea tehnicilor de interviu motivațional. 

Carte: Norton, P.J., & Antony, M.M. (2021). The anti-anxiety program: A workbook of proven strategies to overcome worry, panic, and phobias (2nd ed.). Guilford Press.

Dr. Martin M. Antony este profesor la Departamentul de Psihologie de la Univ. Ryerson și director clinic și de formări în cadrul Programului Ontario Structured Psychotherapy. Este fondatorul Anxiety Treatment and Research Clinic și al Psychology Residency Program din cadrul St. Joseph’s Healthcare Hamilton. Este membru Royal Society of Canada, și fost președinte al Canadian Psychological Association și al Association for Behavioral and Cognitive Therapies. A publicat 33 de cărți și peste 300 de articole științifice și capitole în arii relaționate cu terapia cogntiv-comportamentală și tulburări legate de anxietate. A susținut peste 425 de prezentări pentru audiențe de pe patru continente, și a avut apariții de peste 450 de ori în media (print, radio, televiziune și online), inclusiv BBC News, CBC, Chatelaine Magazine, CNN, CTV, Globe and Mail, National Post, New York Times, O (Oprah) Magazine, Prevention Magazine, Reader’s Digest, Scientific American Mind, Toronto Star, USA Today, Washington Post și multe altele.


2. Tratarea traumei prin mindfulness și meditație. Dialog cu Lynn Waelde 

Intervențiile bazate pe mindfulness sunt din ce în ce mai folosite pentru stres și traume, deși abordarea necesită adaptare la nevoile specializate și diverse ale supraviețuitorilor traumei. Inner Resources for Stress (IR) este o intervenție ”manualizată”(transformată în pași care pot fi incluși în manual), bazată pe grup, care utilizează mindfulness, mantre și meditație pentru a promova reziliența și recuperarea traumei. Aceste tehnici testate în timp sunt folosite pentru a promova capacități de dezvoltare pentru reglarea atenției, emoțiilor, cognitive și comportamentale care sunt deficitare în diverse manifestări ale traumei, pentru a depăși evitarea, a regla reacțiile de stres și a întâlni și rezolva materialul traumei. O trăsătură distinctivă a IR este utilizarea unei varietăți de tehnici de mindfulness și meditație (MM) care se potrivesc cu nevoile și capacitățile clienților individuali traumatizați. Această flexibilitate în cadrul manualizării este favorabilă unei abordări transdiagnostic, informată în dezvoltare și receptivă cultural. Această prezentare va descrie abordarea IR a lucrului cu traume și disociere. 

Lynn C. Waelde, Ph.D. este profesor emerit în cadrul Departamentului de Psihologie de la Universitatea Palo Alto; Profesor clinic adjunct la Departamentul de Psihiatrie și Științe Comportamentale de la Facultatea de Medicină a Universității Stanford; și fondator și director al Centrului de Resurse Interioare (Inner), un centru de intervenție, formare și cercetare în atenție și meditație. Dr. Waelde este dezvoltatorul programului Inner Resources for Stress. Este licențiată în psihologie și deține un master în antropologie la Universitatea de Stat din Louisiana. Deține de asemenea un doctorat în psihologie, cu accent pe psihologia clinică a dezvoltării copilului, de la Universitatea din Colorado din Boulder. Ea a efectuat un stagiu predoctoral la Centrul Medical VA din New Orleans, unde a fost instruit ca specialist în tulburarea de stres posttraumatic. Ea face parte din comitetul editorial al Journal of Traumatic Stress și este un editor asociat al Mindfulness. Interesele ei clinice și de cercetare se concentrează pe manifestările și tratamentul tulburărilor de stres și aplicațiile terapeutice ale meditației și mindfulness.


3. Atașament. Teorie și cercetare în practica clinică. Dialog cu Lisa Berlin 

Voi începe cu o prezentare generală a perspectivelor actuale asupra a nouă întrebări referitoare la teoria și cercetarea atașamentului abordate de volumul nostru recent editat (Attachment: the Fundamental Questions [Guilford Press, 2021]). Aceste întrebări se referă la ce constituie o relație de atașament, cum se măsoară securitatea atașamentului, natura și funcționarea modelelor interne de lucru, stabilitatea și schimbarea securității atașamentului, moștenirea relațiilor timpurii de atașament, atașamentul și cultura, răspunsurile la separare și pierdere, modul în care funcționează intervențiile bazate pe atașament și modul în care teoria atașamentului informează sistemele și serviciile pentru copii și familii. Voi descrie în continuare progresele și întrebările de durată referitoare la programele parentale bazate pe atașament pentru sugari și copii mici și psihoterapiile informate asupra atașamentului cu adulți și cupluri. 

Lisa J. Berlin, PhD, este profesor la Universitatea Maryland School of Social Work. Programul de cercetare multidisciplinară al Dr. Berlin cuprinde dezvoltarea umană, psihologie, asistență socială și sănătate publică. Studiile ei abordează atașamentul timpuriu dintre copii și părinți, precum și programele și politicile pentru familiile cu copii mici, inclusiv Early Head Start, îngrijirea copiilor și vizitele la domiciliu. Ea este interesată în special de măsura în care intervențiile bazate pe atașament pot îmbunătăți programele finanțate din fonduri publice concepute pentru a sprijini educația timpurie a părinților și dezvoltarea copilului. 


4. Neuropsihologia depresiei. Dialog cu Shawn McClintock 

Tulburarea depresivă majoră (MDD) la adulți de-a lungul vieții este o cauză principală de dizabilitate la nivel mondial, care are ca rezultat o morbiditate și mortalitate semnificative. Mai mult, depresia este asociată cu o afectare cognitivă semnificativă, în special în domeniile atenției și funcției executive. Această prezentare va descrie boala depresivă, va caracteriza profilul neurocognitiv asociat și va discuta efectele cognitive terapeutice asociate antidepresivelor. În plus, prezentarea va evidenția caracteristici importante și unice ale noii cărți Neuropsychology of Depression, cu accent pe modul în care cartea poate informa și îmbunătăți practica clinică și de cercetare. 

Dr. Shawn McClintock este profesor asociat și deține Lydia Bryant Test Distinguished Professorship in Psychiatric Research în Departamentul de Psihiatrie din UT Southwestern Medical Center. De asemenea, este director de formare în cercetare în cadrul programului de doctorat în psihologie clinică din UT Southwestern Medical Center Graduate School of Biomedical Sciences. Dr. McClintock a primit licența în psihologie de la Universitatea din North Texas (1998), MS în Psihologie și consiliere în reabilitare (2005), doctorat în psihologie clinică (2006) și MS în științe clinice cu distincție (2011) de la UT Southwestern Medical Centre. El a absolvit o formare postdoctorală în neuropsihologie clinică și cercetarea tulburărilor de dispoziție ca bursier postdoctoral T32 al Institutului Național de Sănătate Mintală (NIMH) la UT Southwestern Medical Center și a finalizat o formare postdoctorală în cercetarea translațională în stimularea creierului și modularea terapeutică la Universitatea Columbia, New York, Institutul de Psihiatrie. Dr. McClintock este un expert recunoscut la nivel mondial în efectele neurocognitive ale tulburării depresive majore și terapiei de neuromodulație antidepresive, inclusiv în terapia electroconvulsivă și terapia convulsiilor magnetice. El a primit finanțare de la National Institutes of Health (NIH) din 2006. Dr. McClintock a publicat peste 100 de articole peer-reviewed, 12 capitole de cărți și este co-editor al viitoarei cărți Neuropsychology of Depression. Programul său de cercetare se concentrează pe intersecția neuropsihologiei clinice, depresiei și dezvoltării terapeutice antidepresive.


Articolul a fost actualizat ultima oară pe data de 21.03.2022

Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS