Din 4 mai: primul instrument din România gata să facă vizibilă o realitate dureroasă

Suntem încântați să vă prezentăm Bateria pentru Evaluarea Dislexiei și a Disortografiei de Dezvoltare – 2 (DDE®-2), care sperăm să contribuie de îndată la identificarea, monitorizarea și terapia dislexiei și a disortografiei. DDE®-2 este primul instrument gata să demonstreze într-un mod cuantificabil că dislexia nu numai că există, ci se și agravează pe măsura trecerii timpului în lipsa recunoașterii și tratamentului corespunzător.

DDE®-2

Ne dorim ca utilizarea acestei baterii să permită recunoașterea cât mai rapidă a prezenței tulburărilor de învățare, astfel încât demersurile unei intervenții corecte să poată fi aplicate de timpuriu. Numărul copiilor dislexici neidentificați din România este crescut, făcând dificile activitățile de învățare, extracurriculare și sociale și predispunând această categorie la abandonul școlar. Pe de altă parte pentru copiii identificați cu dislexie accesul la tratament nu era până acum facilitat și de monitorizarea obiectivă a progresului. 

DDE®-2 se adresează tuturor celor specialiștilor din domeniul psihologiei clinice, al psihologiei școlare, logopezilor și consilierilor, pentru aprofundarea problemelor și dificultăților de scris-citit în cursul unui diagnostic de tulburare specifică de învățare, pentru monitorizarea dezvoltării celor două aptitudini sau pentru confruntarea diagnosticelor și rezultatelor tratamentelor. 

DDE®-2 a fost adaptat pentru România astfel încât să colecteze informațiile clinice și precise, folosind itemi care se compară celor tipici mediului educațional. Prin urmare el se integrează ușor între sarcinile uzuale ale unei zile de școală. Rezultatele DDE®-2 sunt compatibile cu cele obținute cu Bateria de teste de citire MT-2 pentru școala primară (Cornoldi, Colpo, Roșan, Gavril, David, 2021 - în curs de apariție).

Kitul DDE®-2 30x (scorare manuală) are 30% reducere, de pe 4 Mai până pe 31 Mai 2021, în limita stocului disponibil și necumulabil cu alte oferte promoționale.


A scris Camelia Ionescu, M.A. Psychologist, Marketing Specialist @TestCentral. 

Dacă ai întrebări sau sugestii, îmi poți scrie aici

Articolul a fost actualizat ultima oară pe data de 23.04.2021


Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS