Zece ani de Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2 (MMPI®-2) și Mini-Mental State Examination, 2nd Edition® (MMSE-2®) celebrați cu 10% și o invitație de participare la conferința APR din iunie, unde C.Munteanu autoarea adaptărilor pentru România va susține un workshop despre utilizarea îmbinată a celor două instrumente



Cornelia Eugenia Munteanu, PHD este psiholog clinician principal, psihoterapeut în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu” și Membru în Consiliul științific al Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Agrippa Ionescu”, București. Totodată este autor al adaptărilor române ale consacratelor Minnesota Multiphasic Personality Inventory®-2 (MMPI®-2) și Mini-Mental State Examination, 2nd Edition® (MMSE-2®), teste care s-au bucurat de mare popularitate în rândul utilizatorilor români. Cu ocazia împlinirii unui deceniu de la lansarea acestora, TestCentral propune un discount de 10% până la finalul lunii iunie. 

Psih. C. Munteanu. PHD și testele MMPI-2 ȘI MMSE-2

De asemenea, vă recomandăm participarea la Conferința Națională a Asociației Psihologilor din România (APR), în cadrul căreia Cornelia va susține workshopul ”Aspecte esențiale ale interpretării rezultatelor MMPI®-2 și MMSE®-2. Prezentări de caz”, care se regăsește în programul conferinței” la numărul 17 și care va avea o durată estimată la 90 de minute. În urma parcurgerii atelierului, participanții vor obține o mai bogată înțelegere a modului de interpretare a rezultatelor administrării celor două instrumente. Calitatea extrem de inedită a acestui workshop, este că surprinde nuanțe ale tabloului clinic prin utilizarea împreună a celor două teste, în evaluările psihologice clinice. Cazurile selectate vor ilustra acest demers într-un mod interactiv.

Abordarea pas cu pas a protocolului MMPI®-2 include: determinarea validității protocolului și a tendinței de exagerare, analizarea scorurilor pe scalele clinice restructurate începând cu Demoralizarea și gradul în care acestea corelează cu echivalentele lor pe scalele clinice, examinarea scalelor de conținut și a componentelor acestora, abordarea scalelor suplimentare, a trăsăturilor de personalitate și interpretarea unui tip de cod de scale clinice combinate.

MMSE®-2 a fost conceput ca un ajutor în evaluarea deteriorării cognitive. Dintre sarcinile testului, probele de Atenție și calcul, Înregistrare, Reamintire, Memorarea unei povestiri și Viteza de procesare pun la dispoziția specialistului informații necesare pentru înțelegerea unor posibile creșteri pe scalele MMPI®-2.

Cornelia este de asemenea implicată și în proiectul de traducere și adaptare al variantei MMPI® pentru adolescenți: Minnesota Multiphasic Personality Inventory-Adolescent®-Restructured Form (MMPI-A®-RF).


A compilat informațiile Camelia Ionescu, M.A. Psychologist, Marketing Specialist @TestCentral. Dacă ai întrebări sau sugestii, îmi poți scrie aiciArticolul a fost actualizat ultima oară pe data de 06.04.2023 


Ai nevoie de mai multe informații?

Ești interesat de anumite produse și îți este necesară descrierea procedurii de achiziție?
Un membru al echipei TestCentral te va ghida, oferindu-ți toate detaliile de care ai nevoie.

Member of the
Giunti Psychometrics International Group

Associate Member of the
European Test Publishers Group

Affiliate Member of
International Test Commission

SUS