International Test Comission - new President Elect

11/07/2014

Suntem foarte bucurosi sa iti putem transmite o veste incantatoare!

Ei bine, colegul nostru de breasla, Dragos Iliescu, membru fondator si fost Managing Partner al TestCentral, a fost desemnat Presedinte Electiv al prestigioasei International Test Comission, in cadrul intalnirii de la San Sebastian (2-5 iulie 2014).

Suntem foarte bucurosi sa iti putem transmite o veste incantatoare!

Ei bine, colegul nostru de breasla, Dragos Iliescu, membru fondator si fost Managing Partner al TestCentral, a fost desemnat Presedinte Electiv al prestigioasei International Test Comission, in cadrul intalnirii de la San Sebastian (2-5 iulie 2014). Mandatul sau va intra in vigoare incepand cu 2016, pentru o perioada de doi ani. Pozitia fostului nostru coleg este probabil cea mai inalta pozitie atinsa pana acum de un reprezentant al Romaniei intr-una din asociatiile internationale de top din domeniul psihologiei. Alaturi veti regasi informatii cu privire la statutul si misiunea asociatiei.

Comisia Internationala pentru Teste (ITC, International Test Commission) este o asociatie profesionala formata din comisii de testare, asociatii psihologice, editori si alte tipuri de organizatii, precum si membri individuali, dedicati promovarii testarii eficiente, a politicilor si standardelor de evaluare bazate pe dovezi stiintifice si dezvoltarii, evaluarii si utilizarii adecvate a instrumentelor psihologice si educationale (extras din ITC Directory, 2001). ITC este una din cele mai prestigioase asociatii profesionale internationale din domeniul psihologiei.

Misiunea ITC este de a deservi nevoile unei comunitati globale aflate intr-o permanenta crestere. Procesul de testare si testele nu mai sunt limitate de granitele unei tari, asa cum era in trecut. Prin intermediul ITC, pot fi adresate probleme si aspecte cu semnificatie internationala, tocmai pentru ca membri ITC sunt ei insisi entitati responsabile pentru instrumentele psihometrice si procesul de testare in tarile din care provin.

Membership. ITC are peste 70 de membri afiliati si peste 700 de membri individuali (21 membri cu drepturi depline: asociatii nationale profesionale de psihologie; 64 de membri afiliati: comisii de testare, editori si organizatii cu scop de cercetare implicate in testare; peste 700 membri individuali). Membershipul actual acopera majoritatea tarilor Europene de Vest si de Est, cat si Nordul Americii, anumite tari ale Orientului Mijlociu si de Est, America de Sud si Africa. ITC este afiliata International Association of Applied Psychology (IAAP) si International Union of Psychological Science (IUPsyS).

Mai jos vei gasi linkuri cu resurse utile disponibile pe site-ul ITC.

NEWSLETTER ITC

RECOMANDARILE ITC PRIVIND UTILIZAREA TESTELOR